7 Μαρ 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ "ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟΥ"


    Είναι λάθος να γίνονται τόσες συζητήσεις για την επικείμενη χρεωκοπία, της οικονομίας της Ελλάδος, και κανένας να μην μιλά για την προηγηθείσα οριστική χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η επικείμενη χρεωκοπία της χώρας μας είναι αποτέλεσμα της διεθνούς ύφεσης. Όλοι γνωρίζουν, ότι οφείλεται στον τριακονταετή υπερδανεισμό  των κυβερνήσεων της.
     Δυστυχώς το τεράστιο, αντιπαραγωγικό, διεφθαρμένο, αναξιοκρατικό και βολεμένο Ελληνικό Δημόσιο, έχει  βάλει τον ελληνικό λαό, σε ένα  φαύλο κύκλο, σε μία πορεία οικονομικής εξόντωσης και μαρασμού.
Όσο και αν μας στραγγαλίσουν, φορολογικά, αφού το κατεστημένο εξακολουθεί να βασιλεύει, με  τη σπατάλη, τή διαφθορά, την ασυδοσία, την ατιμωρησία, και την ασυλία, φαίνεται δε αδύνατον να ανακόψουνε την πορεία  σε αυτόν τον κατήφορο που βρισκόμαστε.
    Όσο δε, για τους κυβερνώντες, ο σοφός λαός έλεγε: Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα. Οι μπαμπάδες τους ήταν αυτοί που έκτισαν το διεφθαρμένο και σπάταλο κράτος. Και πολύ δυστυχώς τα παιδιά τους δεν μπορούνε να πάνε τούς πατεράδες  τους στο δικαστήριο.
Οι φιλότιμες προσπάθειες του νυν Πρωθυπουργού, που αν έχουν κάποτε αίσιο τέλος, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να φτιάξουν μία καλύβα στην άμμο. Ένα οικοδόμημα χωρίς βάσεις, που στη πρώτη θαλασσοταραχή θα κινδυνεύει να γκρεμισθεί.   
       Όσον αφορά τώρα, την άποψη, της αντίστασης και της πολιορκίας κατά των άδειων ταμείων. Το βλέπω άτοπο και μάταιο. Καμιά πολιορκία δεν μπορεί  να τα γεμίσει με λεφτά. Μάλλον μας βλέπω,  να βρεθούμε από πάνω υποχρεωμένους να τα ξανακτίσουμε από την αρχή, αν τα καταστρέψουμε ή το πιο χειρότερο να βάλουμε ξένους διαχειριστές.

    Η μέχρι σήμερα ευδαιμονία των Ελλήνων, που τα τελευταία τριάντα χρόνια στηριζόταν σε δανεικά λεφτά, έφτασε στο  τέλος της.
Η  πολυτελής ζωή των Ελλήνων, ήταν μία φούσκα που έσπασε.
Χρεοκόπησε πρώτα από όλα το πολιτικό μας σύστημα.
Χωρίς ριζικές αλλαγές βαίνουμε ολοταχώς από το κακό στο χειρότερο. Χωρίς το μαχαίρι στο κόκαλο είναι αδύνατο να καθαρίσουμε το απόστημα.
Δημόσια πρόταση για μεταβολή του συντάγματος και .

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Αυτή απαιτεί τον άμεση απόσπαση των Υπουργείων Εσόδων και πόρων του κράτους (οικονομίας), των Εξωτερικών, της Δικαιοσύνης ή διαφάνειας και της Άμυνας, απευθείας στο πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Τα παραπάνω υπουργεία θα πρέπει να στελεχώνονται από μη πολιτικοποιημένα άτομα.
Ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλέγεται άμεσα από το λαό, μόνο  από τους φορολογούμενους πολίτες.
Οι δύο παραπάνω εξουσίες του Προέδρου και του Πρωθυπουργού θα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα και συμπληρωματικά.
Ο πρώτος πολίτης της χώρας (ο πρόεδρος) θα πρέπει να πάψει να είναι διακοσμητικός.

Η βουλή να χωρισθεί σε κάτω και πάνω βουλή, κατά το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Όλα τα παραπάνω τα θεωρώ απολύτου πρώτης προτεραιότητας,  αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία ενός πιο αξιόπιστου κράτους, πιο φιλικού στον πολίτη και πιο εχθρικού στη διαφθορά.
Θα πρέπει επίσης να καταργηθεί άμεσα η μονιμότητα σε όλον τον ευρύτερο  Δημόσιο τομέα και η συνταξιοδότηση να μην διακρίνει τους πολίτες σε ευνοούμενους και μή.

Κάποτε θα πρέπει να δούμε και Έλληνες πρωθυπουργούς και υπουργούς να σύρονται στα ποινικά δικαστήρια. 
Η χώρα του φραπόγαλου, του ρουσφετιού, της μίζας και της πατέντας βρίσκεται σε κρίση.
Καλό κουράγιο και δύναμη, σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...