1 Μαρ 2008

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ...ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ. ...ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

PYRGOS TOWN, WEST PELOPONNESUS, GREECE.
Μνημείον Ηρώων Πύργου Ηλείας
 Με αφορμή τα μεγάλα και ωραία λόγια που ακούγονται τελευταία στα τοπικά κανάλια και αφορούν την πόλη του Πύργου και την μελλοντική ανάπτυξη της, πήρα την αφορμή να παραθέσω και την δική μου άποψη.
Με θέα το Νοσοκομείο μας.
Το κατάστρωμα της Κεντρικής πλατείας του Πύργου
βορβαδισμένο και με τσίχλες.
Σκουπίδια και στο συντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας.
   Γενικά η πόλη του Πύργου ενώ έχει μια καλή ρυμοτομία και μια μεγάλη υπηρεσία καθαριότητος, είναι μια πολύ βρώμικη πόλη, όπου και να κοιτάξεις σκουπίδια, στην κεντρική πλατεία, στους δρόμους, στα στενά, στους ακάλυπτους χώρους και στα ακάλυπτα οικόπεδα. Μπάζα και υλικά κατεδαφίσεως, δίπλα στην Εθνική οδό, γύρω από το νοσοκομείο, γενικά παντού. Τα σιντριβάνια της πόλης πνιγμένα στα σκουπίδια. Και μην τολμήσετε να πάτε να απολαύσετε τη θέα του επαρχείου, (ακριβώς αποκάτω είναι η χωματερή), κατεστραμμένες σκάλες, σπασμένα παρτέρια, βαμμένα μνημεία, σκουριασμένα επικίνδυνα κάγκελα, σπασμένες πλάκες και φθαρμένα πλακάκια.    
   Τσίχλες, Τσίχλες, Τσίχλες, εκατομμύρια Τσίχλες, ένα ακραίως αηδιαστικό θέαμα, όπου και να περπατήσεις στη πόλη σ’όλα τα πεζοδρόμια, που σε πολλά σημεία είναι και κατεστραμμένα, είναι γιομάτα κολλημένα με μαύρες τσίχλες.
    Ο επισκέπτης αυτής της πόλης, αντιλαμβάνεται αμέσως, ότι οι πολίτες που ζουν σαυτή τη πόλη δεν έχουν καμία παιδεία, δεν έχουν καθόλου την κουλτούρα του κατοίκου μιάς σύγχρονου πόλης. Αγνοούν την αίσθηση της καθαριότητας και της τάξης. Δεν έχουν αρχές. Ή ότι στην πόλη δεν υπάρχουν αρχές και αστυνόμευση. (ή μάλλον υπάρχουν αλλά δεν κάνουν τη δουλειά τους).
Γενικά η πόλη δείχνει έντονα ακατάστατη και αφιλόξενη.
Αυτοκίνητα παρκάρουν μόνιμα επάνω στα πεζοδρόμια, οι ντόπιοι πάνε με το μηχανάκι τους να πιούνε το καφέ τους στη πλατεία.
     Σε αυτά δε τα καταστήματα κανένας δεν έμαθε τους σερβιτόρους να μιλάνε ευγενικά, που πάντα ξεχνούν να σου πουν ευχαριστώ.
Στην πόλη δεν υπάρχουν πουθενά τα βασικά, δηλαδή ενημερωτικές πινακίδες, που να σου λένε, που είναι το κέντρο, η πλατεία, η αγορά το ταξί, το τρένο, το λεωφορείο, η αστυνομία κλπ.
Δεν υπάρχει κάπου ένας ενημερωτικός χάρτης της πόλης που να δείχνει τα παραπάνω σημεία.
   Δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα (Parking) πουθενά μα πουθενά, στην πόλη, που να λέει ότι επιτρέπετε εδώ η στάθμευση. Οι ξένοι έχουν μάθει να παρκάρουν μόνο εκεί που υπάρχουν τα ανάλογα σήματα. Ενώ εμείς ξέρουμε που η αστυνομία γράφει και που όχι, και σχεδόν, μόνιμα αγνοούμε τα σήματα, αφού ξέρουμε και πως σβήνονται οι κλήσεις.
Η πόλη δεν διαθέτει ούτε ένα δημοτικό πάρκινγ, ενώ υπάρχουν δεκάδες άδεια οικόπεδα, συχνά γεμάτα σκουπίδια ή μπάζα.
Δεν υπάρχει ούτε μία θέση στάθμευσης ενός Τουριστικού λεωφορείου.
Κεντρικό οικόπεδο,. αντί σκουπιδότοπος θα γινόταν
ένας χώρος στάθμευσης.
Τα ρείθρα επίσης των δρόμων που οδηγούν στα δημοτικά διαμερίσματα είναι γεμάτα από σκουπίδια. Ο κάθε οδηγός έχει το καλαθάκι των αχρήστων στο παράθυρο. Στις πλευρές επίσης των αγροτικών δρόμων, επίσης θα δεις όλων των λογιών τα απορρίμματα, ευτυχώς που και οι γύφτοι, έχουν μαζέψει τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές, και οι τελευταίες δασικές φωτιές έκαψαν ότι καιγόταν.
   Και αν περάσετε από το δημαρχείο της πόλης, νομίζετε ότι μπήκατε σε τούρκικο τεκέ, οι υπάλληλοι σου δίνουν την εντύπωση πως βρίσκονται εκεί για να ξεχαρμανιάσουν, σχεδόν όλοι κρατούν ένα τσιγάρο στο χέρι, έχει δίκιο ο δήμαρχος που θέλει κέντρο απεξάρτησης στο Πύργο.(δεν είναι εκεί δημόσιος χώρος που ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα;)
Μην κάνετε επίσης το λάθος, να ζητήσετε πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου. Φάγατε πόρτα, κατά τα κοινά. Υπάρχουν μόνο αναφορές για το ποιός, βρίσκεται σε ποιά καρέκλα,και μόνο στα Ελληνικά.
    Δυστυχώς ούτε στο όνομα της πόλης δεν γνωρίζουν πως μεταγράφεται σωστά στα Λατινικά, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ. 
Στην εποχή που ζούμε είναι ντροπή, του Δήμου Πύργου να εμφανίζει τέτοια ιστοσελίδα, Όταν ο Δήμος δέχεται 500.000 επισκέπτες, μόνο από το λιμάνι του Κατακόλου, ετησίως.

Όπως επίσης είναι ντροπή να αποβιβάζονται 4-5 χιλιάδες τουρίστες, την ημέρα στο Κατάκολο και να είναι τα καταστήματα της πόλης κλειστά. Και να μην υπάρχουν λεωφορεία να τους μεταφέρουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Έτσι και αλλιώς να μου πείτε τι να δουν, τα ξινισμένα μούτρα μας, σε μια όλο χάλια πόλη.

Μια πόλη γεμάτη ζητιάνους και πλανόδιους ντήλερς.
Μια πόλη που μας ντροπιάζει με την εμφάνιση της.
Η  θέα από το λόφο του Επαρχείου.
Το καμάρι μας.
Μια πόλη που δεν μας κάνει και πολύ περήφανους όταν λέμε πως είναι η πατρίδα μας.
Ειδικά όταν είμαστε μακριά της και λέμε πως είναι η πατρίδα μας, συχνά κάνει τους ανθρώπους να στραυροκοπιούντε.
Μια πόλη με βιτρίνα τη μεγαλύτερη παραλιακή παραγκούπολη
Μια πόλη χωρίς πολιτιστική ή αρχιτεκτονική ταυτότητα.
Μια πόλη που δυστυχώς κτίστηκε στα πρότυπα της Αθήνας, και πολύ δυστυχώς έγινε και αυτή πρότυπο στο κτίσιμο των άλλων πόλεων του Νομού.
Ο Δήμος ίσως κάνει πολλά, να ομορφύνει τις γειτονιές της πόλης, αλλά νομίζω πως έχει ξεχάσει την καρδιά της πόλης, το κέντρο.
Χρειάζεται να καταβάλει πολύ πιό έντονη προσπάθεια στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητος και περιβάλλοντος.
Υποχρέωση μεγάλη έχουν επίσης, οι γονείς και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
Δημήτρης  Κακούρης
olympio@makry-gialos.com

Δείτε επίσης το σχετικό άρθρο μου:
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ,  ΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να κατηγορήσει κάποιον προσωπικά.
Συγχαίρει τη φιλότιμη προσπάθεια που γίνεται από τη παρούσα Δημοτική αρχή.
Αλλά  οι υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να βρίσκονται παντού, και μας στοιχίζουν αποπάνω πανάκριβα τα Δημοτικά τέλη.
Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος, και καθαριότητας,
Μπορούμε  να κάνουμε την ποιότητα της καθημερινής ζωή μας καλύτερη.

Ιαν. 2009.
Με χαρά είδαμε το νέο Κανονισμό Καθαριότητας και Προστασίας περιβάλλοντος που έκδοσε ο Δήμος μας. Ισως σε αυτό να συνέβαλε και αυτό το αρθρο.

23 σχόλια:

joshua είπε...

I feel compeled to say, because it's true!, that this is one of the very best blogs I've ever visited yet!

Congrats!

PALAVROSSAVRVS REX

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Που να βλέπατε τον Πύργο του καιρού μου..
Συγχαρητήρια πάντως για την προσπάθεια!

Ανώνυμος είπε...

etsi akrivws opws to les xwris tautotita.bravo re purgara

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το blog σου είναι πολύ καλό,αλλά όσον αφορά το άρθρο για τον Πύργο νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός.

Dimitris Kakouris είπε...

Μπορείτε να επισκευθείτε και τα άλλα θέματα του μπλόκ μου, που νομίζω είναι ενδιαφέροντα

http://westpeloponnese.blogspot.com/
όπου χρειάζονται τα αξιόλογα και ενδιαφέροντα σχόλια σας.
Κανείς θα μπορούσε να γράψει βιβλίο με τα κακώς κείμενα στο Πύργο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι, γιατί μας έχει φάει η ψωροϋπερηφάνεια, οτι σαν Πελοποννήσιοι, ειμαστε οι γνήσιοι Έλληνες. Στην κουλτούρα, είμαστε πιό γύφτοι απο τους γύφτους. Δυστυχώς μιά μικρή ομάδα γύφτων μας πέρασε την κουλτούρα της. Μας λείπει η παιδεία, οι αρχές και η ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος. Το όνειρο του κάθε Ηλείου, ειναι πως με παση θυσία θα μπεί στο Δημόσιο, ή θά χώσει το παιδί του στο Δημόσιο, όλα τά άλλα έπονται. Αυτή η νοοτροπία, μας εχει οδηγήσει να έχουμε τους πιο πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα, οχι για το καλό του τόπου, αλλά για να αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο και ένας. Αυτός ο τόπος χρειάζεται πιό πολύ αγάπη, πρώτα από όλα από μας τους ίδιους που μένουμε και ζούμε εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα!Κατ'αρχην να σας πω οτι ειναι πολυ καλη η προσπαθεια που κανετε σ'αυτο το blog..Να ερθω στα του αρθρου τωρα.Συμφωνω οτι η νοοτροπια των κατοικων της πολης αυτης εχει να κανει με το βολεμα και τον "ωχαδερφισμο",οπως συμφωνω και με το θεμα του παρκαρισματος στα πεζοδρομια και τις πλατειες.Επισης συμφωνω με το θεμα της απαραδεκτης καταστασης της νοτιας σκαλας του Επαρχειου,τα σπασμενα πλακακια και τα σκουριασμενα καγκελα,αν και το συγκεκριμενο σημειο της πολης ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απ'οτι καποια χρονια πριν.Επισης εχετε δικιο για την απαραδεκτη ιστοσελιδα του δημου.Ολα τα υπολοιπα ομως ειναι τουλαχιστον υπερβολικα!Ποτε περασατε απο την πλατεια και ειδατε τα συντριβανια "πνιγμενα στα σκουπιδια"?Οι καθαριστες δε μπορει να ειναι ολη την ημερα πανω απο τα συντριβανια και να τα φυλανε μηπως πεταξει κανενας κατι μεσα.Ειναι στα ορια του λογικου να πεταχθουν 1-2 σκουπιδια,τα οποια μαζευονται καθε πρωι.Λετε "οπου και να κοιταξεις στον Πυργο ειναι μεσα στα μπαζα και τα σκουπιδια και ολα τα οικοπεδα ειναι σαν χωματερες"...Μηπως εισαστε υπερβολικος σε μεγαλο βαθμο??Οντως υπαρχουν καποια οικοπεδα που ειναι εγκαταλελειμμενα,αλλα δεν ειναι αναγκη να κανουμε την τριχα τριχια!Η υπηρεσια καθαριοτητας ειναι απο τις ελαχιστες που δουλευουν ασταματητα με καλα αποτελεσματα,τηρουμενων των αναλογιων βεβαια.Στο θεμα του παρκιν που αναφερετε,υπαρχει οντως μεγαλο προβλημα,αλλα θελω ειλικρινα να μου πειτε που ειδατε τα "δεκαδες εγκαταλελειμμενα οικοπεδα" στην περιοχη γυρω απο το κεντρο που θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν για αυτο το σκοπο!Ενα αλλο πραγματικα απαραδεκτο που λετε ειναι για "μια πολη γεματη ζητιανους και πλανοδιους ντηλερς"...!!!Ή εχετε παραισθησεις,ή ζειτε σε αλλη πολη..!!!Πολυ αμφιβαλλω δηλαδη αν ζειτε στον Πυργο.Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν,αλλα αν δεν υπηρχαν θα ζουσαμε στην Pleasant Ville(τιτλος ταινιας),την πολη που ολα ειναι πλασμενα μεσα στην τελειοτητα και δουλευουν ρολοϊ!Στον κοσμο και στην εποχη που ζουμε,ειναι φυσικο να υπαρχουν μεμονομενα φαινομενα "κακων συνηθειων",αλλα δεν δεχομαι οτι ολα τα στραβα και τα αναποδα του κοσμου μαζευτηκαν στον υπερθετικο τους βαθμο στον Πυργο!Ελεος!
Τελειωνοντας,αναρωτιεμαι τι προσπαθειτε να καταφερετε με αυτα τα περιεργα και υπερβολικα που γραφετε.Ο αναγνωστης αυτου του αρθρου που δεν ξερει τον Πυργο,θα νομιζει οτι αυτη η πολη ειναι μια απεραντη χωματερη,γεματη ζητιανους,βαπορακια,ανθρωπους αφιλοξενους,σερβιτορους αγενεις και ντηλερς(ναρκωτικων,οπλων,πυρηνικων κεφαλων,διαστημοπλοιων,κλπ).Δεν ειναι αναγκη να ειμαστε τοσο μηδενιστες,να βγαζουμε χολη καθε φορα που αναφερομαστε στον τοπο μας.Γιατι και αυτο,το να υποτιμαμε την πολη μας και να φευγουμε ολοι για αλλες πολιτιες,ειναι μια αλλη κακη συνηθεια την οποια θα επρεπε να αναφερετε στο αρθρο σας.Και αν εσεις ντρεπεστε,εγω αισθανομαι περηφανος που λεω οτι ειμαι Πυργιωτης,και καλυτερα θα κανουμε να δουλεψουμε ολοι για να κανουμε τον τοπο μας καλυτερο,και οχι να κλαιγομαστε στο ιντερνετ για να δημιουργησουμε εντυπωσεις.
Φιλικα.
Νικος


Υ.Γ.1:Θα μπορουσατε να γραψετε ενα αρθρο για τα,εστω λιγα,καλα που εχει ο Πυργος.
Υ.Γ.2:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που εχετε βαλει σαν ετικετα το "βρωμικη πολη".Σε καθε απλη αναζητηση στο google βγαινει δευτερος κατα σειρα στα αποτελεσματα ο Πυργος σαν υποδειγμα βρωμικης πολης."Μπραβο σας".

Ανώνυμος είπε...

θα ειναι μεγαλο κριμα και ντροπη σας αν δεν το δημοσιευσετε...

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκαθαρισω οτι δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση και να τσακωθω με κανεναν,απλα τη γνωμη μου λεω!

Ανώνυμος είπε...

Ontas enas apogohtevmenos Pyrgiwths, wfeilw na se sygxarw gia to akrivestato kai to alhthinotato aftwn pou grafeis. Synexise me afthn thn eilikrineia kai kafstikothta. Exw aparnhthei ton Pyrgo pro pollou kai eimai perhfanos gi afto. An xreiazesai perissotera stoixeia h sxolia, mhn distaseis na epikoinwnhseismazi mou. Einai kairos na emfanhstei h alhtheia gi afthn thn ypertimhmenh polh. Na eisai kala kai happy blogging.

Ανώνυμος είπε...

O sygekrimenos blogger tha eprepe na dextei sygxarhthria gia to gegonos oti exei na anoixei ta matia tou kai vlepei ton Pyrgo se olo tou to "megalio." O Pyrgos den einai Pleasantville kai oute prokeitai na einai, aplws oi katoikoi tou noizoun oti zoun se mia Pleasantville. Diateinesai oti afta pou grafontai einai ypervolika. Dwse tote thn dikh sou ekdoxh ths alhtheias gia ton Pyrgo. Poia einai h alhtheia afths ths polhs?Poia einai h taftothta ths?As xypnhsoume epitelous kia as mhn mas peirazei toso i pragmatikothta...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια γι ατο άρθρο σας!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το πάντα επίκαιρο άρθρο σας!!

Ανώνυμος είπε...

To kalytero tha htan file mou na kaneis kati gia ton topo sou kai gia thn polh pou zeis....na pareis metra...apo to na dusfhmeis ton Pyrgo!!!Symfwnw men me kapoia pragmata pou grafeis alla eleos...h polh mas exei kai thetika stoixeia dn einai ena axouri....kai tha htan protimotero na grapseis kai giauta...Eimai eilikrina apogoiteumeni apo tous polites tou Pyrgou.....kai oxi mono....pou anti na kanoun kati allo gia na voithisoun...rixnoun tis euthines se olous tous allous..kai vgazoun apexw tous eyatous tous....Kai se rwtw esy ti ekanes gia na voithiseis??

Y.G giauto dn tha paei aytos o topos mprosta epeidh o kathenas perimenei apo ton allon na kanei kati kai dn energei o idios.....

mathitria 15 etwn

Ανώνυμος είπε...

mallon to atomo pou egrapse to ar8ro dn exei dei k ta 8etika tou pyrgou.........
k poia polh dn exei arnitika stoixeia.....
eleos!!!!!!
stn ellada zoume!!!!!!!!!!!
to 8ema dn einai na katigoroume mono alla na kanoume k kapoia pragmata....
epipleon t oti exoun paramelisei to pyrgo dn simainei oti k oi katoikoi tou pyrgou einai afiloxenoi ki ola ta upoloipa pou grafeis...se poia polh oloi einai TELEIOI K FILOXENOI ?
an uparxei na m to peite na paw ki egw............ki opoios egrapse auto to ar8ro 8a eprepe na ntrepetai pou milaei toso sklira...............
o pyrgos exei polla meiwnektimata
alla ki esu pou egrapses auto to ar8ro epeses stn idia katantia katakrinontas tous pantes.......!!!
to 8ema einai ti kanoume gia na allaxoume ta pragmata ki oxi na ta katakrinoume ola.....!!!!!eimai 21 xronwn
zw sto pyrgo apo tote pou genni8ika k oute prokeitai na fugw......
giati emeis pou zoume edw gnwrizoume k agapame ta 8etika tou topou mas....
ola auta pou grafeis einai YPERVOLIKA.....i mallon piges kapou allou k oxi sto pyrgo....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

k elpizw na to dhmosieuseis....
giati kalo 8a itan na akouseis ki esu pws einai na katakrinoun.....
ap eksw ap to xwro polla tragoudia ksereis opws lene!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος που έγραψε το άρθρο θα έπρεπε να ντρέπεται... Έχω μεγαλώσει στον Πύργο και η κατάσταση δεν είναι τόσο άθλια όσο την παρουσιάζεται... Φυσικά όπως κάθε πόλη έτσι και ο Πύργος έχει και τα αρνητικά του στοιχεία ,όχι όμως τόσο πολύ όσο τα παρουσιάζεται εσείς... Δεν θα επεκταθώ σε γενικές λεπτομέρειες απλά θα έπρεπε να μην έχει γραφτεί αυτό το άρθρο και καλό θα ήταν να σβηστεί γιατί ντροπιάζεται τον τόπο μας χωρίς λόγο...

Dimitris Kakouris είπε...

Σε απάντηση του κυρίου αποπάνω.
Ακριβώς επειδή ντέπομαι τα γράφω αυτά.
Αν και το άρθρο είναι παλιό, δεν έχει αλάξει και πολύ η κατάσταση.
Δείτε και το άρθρο με την μπουκαλοβολία που επίσης με κάνει να ντρέπομαι.

Ανώνυμος είπε...

Έψαχνα στο google να βρω πληροφορίες για τις πρόσφατες ειδήσεις του Πύργου όταν καταλάθος πρόσεξα το άρθρο σας (Βρώμικη πόλη και αφιλόξενη).. Όντας πυργιώτης στάθηκα λίγο στον τίτλο για το αν αξίζει να το διαβάσω και να ερμηνεύσω την λογική του αρθρογράφου.. Δεν γαμιέται είπα και αποφάσισα να το διαβάσω προσπαθώντας να ερμηνεύσω κάθε πρόταση και λέξη.. Είχα φθάσει στην μέση και δεν μπορούσα να δικαιολογήσω την ανυπαρξία επικείμενης λογικής και το (βατοπαίδι) ασπλαχνίας και κακίας που ξεπηδούσε από αυτό το ποίημα.. Μόλις τελείωσα η βλακεία ξεγλυστρούσε ακόμα και με πονούσε η αχορταγία της οφθαλμαπάτης. Ψευδαισθήσεις, παράνοια, εγκατάλειψη, προβλήματα με τον νόμο, απιστία προσπαθούσα να καταλάβω και προσπαθώ να συμπεράνω πως και γιατί θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα παρόμοιου επιπέδου άρθρο, θα το έλεγα παρείσακτη σκεψη ενός κάποιου τυχόντα που ονειρεύεται.. Ειλικρινά λυπάμαι για την ακατανόμαστη αγενειά σας να προσβάλετε την πατρίδα σας και τον τόπο που σας χάρισε τα πρώτα σας χαμόγελα και δάκρυα.. Καταλήγωντας λυπάμαι για δύο πράγματα πρώτον για μερικούς που συνεχίζουν και εις βάρος των άλλων και δεν αλλάζουν νοοτροπία και συμπεριφορά και δεύτερον για όλους τους απαισιόδοξους προπαγανδιστές της βούλας και τελείας των γραμμάτων...
ΥΓ Ο Πύργος έχει τις προοπτικές να γίνει μια ωραία πόλη αρκει και φθάνει λίγοι κάθε φορά να δώσουμε το νικητήριο λάκτισμα των αλλαγών..

Ανώνυμος είπε...

Προκλητικά εμπαθής και κακεντρεχής κριτική, απόλυτα μονόφθαλμη υπαγορευμένη προφανώς από μικροψυχία και κομπλεξισμό. Απομονώνει τα μειονεκτήματα της πόλης και τα παρουσιάζει υπερβολικά μεγενθυμένα, γεγονός που μόνο πρόθεση δυσφήμησης καταμαρτυρά. Κι έχεις μάλιστα το θράσος να αναρωτιέσαι ποια είναι η ταυτότητα της πόλης ... να ψάξει να τη βρεις αν θέλεις να κάνει ολοκληρωμένη και σφαιρική κριτική ... θα τη βρεις σε πολλά σημεία του Πύργου και στους ανθρώπους της ... στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους που διοργανώνεται κάθε χρόνο στον Πύργο, στις θεατρικές ομάδες της πόλης που παρουσιάζουν τις αξιόλογες παραστάσεις τους κάθε χρόνο στο Δημοτικό Θέααρο ΑΠΟΛΛΩΝ (για τις οποιες έχει γράψει κατά καιρούς και ο αθηναϊκός τύπος), στο ίδιο το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, ένα ιστορικό διατηρητέο θέατρο με μεγάλη ιστορία στη καρδιά της πόλης,στη "Δημοτική Αγορά" του Πύργου, το αριστούργημα του Τσίλερ που σύντομα θα λειτουργήσει ως Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στα μουσικά συγκροτήματα της πόλης και τις μουσικές βραδιές που διοργανώνουν, στα καλαίσθητα καφέ και μπαράκια του Πύργου, στα χορευτικά συγκροτήματα που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου και κυρίως στους ανθρώπους αυτής της πόλης και στους νέους της που συνειδητά έχουν επιλέξει να ζουν και να εργάζονται σε αυτή την πόλη, γιατί προτίμησαν να απολαμβάνουν την ποιότητα της καθημερινότητάς τους στον Πύργο και την παροχή καλύτερων εργασιακών συνθηκών αλλά και προοπτικών, αποβάλλοντας τη επαρχιώτικη νοοτροπία σνομπισμού και εκμηδενισμού της πόλης τους που χαρακτηρίζει τον "πρωτευουσιανισμό" των εκ της επαρχίας ορμωμένων επικριτών.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι στον Πύργο δεν διαφέρουν από άλλες επαρχιακές πόλεις της χώρας. Αυτό που δεν θα συνηθίσω ποτέ είναι απουσία ρυμοτομικού σχεδίου και σεβασμού στους επισκέπτες που έρχονται με το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει σήμανση, δεν λειτουργούν φανάρια, δεν έχει ούτε μια φρεσκοβαμμένη διάβαση πεζών, οι οδηγοί συνεννοούνται επί τόπου ποιος θα περάσει πρώτος. Όλα τα πάρκινγκ είναι κρυμμένα στα στενά όπως και τα πολλά καταστήματα βρίσκονται στους δρόμους μονής κυκλοφορίας. Η τοπική εφεύρεση του παρκαρίσματος εκεί είναι άγνωστη στους επισκέπτες.
Δλδ., πρέπει να φτάσεις στην άλλη άκρη της πόλης για να καταλάβεις ότι δεν βρήκες την σωστή διεύθυνηση για να πεις στο τέλος Γ@@, δεν θέλω να γυρίσω πίσω, πάω να φύγω από εδώ, δεν θα αγοράσω ψάρια-κρέας-κοτόπουλα, δεν πάω στο HONDOS center, δεν κατάλαβα που το έχουν κλπ. Πίνω ένα κάκιστης ποιότητας καφέ εκεί στην άκρη της πόλης σας, γιατί δεν κατάφερα να το πιω στο κέντρο και φεύγω σπίτι μου...
Η Συνωμοσία των σκουπιδιών δεν συζητιέται... Η συνωμοσίες των Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εργολάβων, πλαστών τιμολογίων αξίας 900.000 χλ Ευρώ, ανενόχλητων ληστών και ότι άλλο μαθαίνουμε ακούγοντας Ionion FM.
Μετακομίσαμε στην Ηλεία από την Αθήνα ένα χρόνο πριν και ερχόμαστε στον Πύργο πια μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

votana-kipos είπε...

Το αρθρο το εγραψες το 2009 αν δε κανω λαθος.. σημερα το 2016 ειναι ετσι κ χειροτερα! Εχω απογοητευτει.ντρεπομαι που ειμαι απο το πυργο κ δηλωνω απλα πελοποννησια.καποιος στα σχολια ειπε"μια χουφτα γυφτοι μας περασαν την κουλτουρα τους" ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ.. ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!

votana-kipos είπε...

Χαχαχαχα οτι τους προσβαλει καποιους που γεννηθηκαν ζωα απο ζωα κ παρεμειναν ζωα... αντι να μαζευτουμε ολοι μαζι να απαιτησουμε να αλλαξουν πραγματα στο πυργο ,ποιον πυροβολουμε? Αυτον που λεει γεγονοτα κ αληθειες.αν τους χαλανε οι αληθειες ξυδακι !

votana-kipos είπε...

Προχθες στη πλατεια μεταξα τη πλατεια των ρομα οπως τη λενε γιατι εχει γκετοποιηθει... εβγαλαν οπλα κ τσακωνοντουσαν μεταξυ τους οι ρομα.κσθημερινο φαινομενο ... κ εσεις ονειρευεστε αλλο πυργο.. αυτον το δικο σας.. ζώα!

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...