27 Φεβ 2011

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Εκφράζουμε μια συλλογική προσπάθεια των Δημοτών  του Δήμου Πύργου και της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων μας .
  Οικονομική ύφεση. Ανεργία. Περιβάλλον. Σκουπίδια. Ποιότητα Ζωής. Πολιτισμός και Πολιτιστική Κληρονομιά. Οικονομική ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας είνα οι στόχοι μας.
 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,  ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

 

Με ανοικτό κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, απευθυνόμαστε σε ανθρώπους οι οποίοι προβληματίζονται και σκέφτονται για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, η συμμετοχή όλων μας στα κοινά του τόπου μας ήταν περιορισμένη. Οι συνέπειες της αδράνειας μας αυτή οδήγησε, σε πολλές των περιπτώσεων, είτε στη λήψη εσφαλμένων αποφάσεων από τους διοικούντες, είτε στη μη λήψη αναγκαίων αποφάσεων για τη περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Πύργου .
Καλούμαστε σήμερα να γίνουμε ενεργοί πολίτες, να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα και να συμμετάσχουμε στις αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.
Οραματιζόμαστε ένα κίνημα αυτόνομο και ανεξάρτητο.
Σκοπός μας η ατομική μας υπέρβαση και η συμβολή στην υπέρβαση του καθενός.
Οι απόψεις μας χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια, αισιοδοξία και περιγράφονται από τις παρακάτω θέσεις:
* Δίνουμε βήμα σε νέες απόψεις, ιδέες, σκέψεις.
* Ξεκινάμε χτίζοντας τα θεμέλια μας από την βάση του κόσμου και όχι από έναν σωτήρα αρχηγό.

* Είμαστε απλοί πολίτες, νέα πρόσωπα πρωτοεμφανιζόμενα στα κοινωνικά θέματα με προσωπική βούληση και όχι προερχόμενα από κομματικές και ψηφοθηρικές ιδεολογίες.
* Η εμπειρία και οι συνήθεις πρακτικές δεν είναι πάντα οι καλύτεροι σύμβουλοι. Δηλώνουμε ανοικτοί στη νέα γνώση με θέληση για μάθηση και όρεξη για δουλειά.
* Ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις με ιδέες προτάσεις και ρόλο στις κοινές μας ανησυχίες.
Η γενική κρίση του σήμερα μας φαίνεται σαν ευκαιρία για να διακριθούν καινούριες υγιείς δυνάμεις πολιτών με διάθεση μεταμόρφωσης των προϋπαρχόντων συστημάτων σε όλους τους τομείς.
Στόχος μας η δημιουργία ανεξάρτητου κινήματος, μετακομματικού που δε διεκδικεί το χρίσμα κανενός κόμματος. Διεκδικεί μόνο την εμπιστοσύνη και την στήριξη της κοινωνίας με παρεμβάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον του δήμου μας.
Είμαστε αποφασισμένοι για την απαξίωση και την περιθωριοποίηση όλων αυτών των πολιτικών που σκοπό έχουν να πλουτίζουν ή απλώς να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες, ενώ οι ίδιοι είναι κενοί περιεχομένου, ανίκανοι, άπειροι, εγκληματικά ελλιπείς, χωρίς αγάπη, φαντασία και όραμα για τον τόπο τους.
Δεν είμαστε οι αγανακτισμένοι πολίτες που αγανάκτησαν γιατί οι πολιτικοί τους δεν τους διόρισαν τους ίδιους ή τα παιδιά τους ακόμη, η γιατί δεν πέτυχαν το ρουσφέτι ή την εξυπηρέτηση ή την κάθε είδους σχέση και διαπλοκή που συνήθιζαν να απολαμβάνουν εις βάρος των υπολοίπων πολιτών.
Δεν είμαστε οι αγανακτισμένοι Δημόσιοι υπάλληλοι που αγανάκτησαν γιατί έγιναν περικοπές στους μισθούς ή τις συντάξεις τους ενώ οι ίδιοι αναξιοκρατικά και ρουσφετολογικά κατέκτησαν αυτές τις θέσεις και αυτά τα προνόμια. 
Σε αυτήν συμμετέχουν Δημότες ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές αντιλήψεις ή κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα.
Για την συμμετοχή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο FACEBOOK

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι ενεργοί πολίτες δείχνουν το δρόμο...
Οι πολιτικοί θα ακούσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...