Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

Κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση οι δωρεές υπέρ των πυρόπληκτων περιοχών

Πρασινη ζώνηΜε πραγματική θλίψη μάθαμε ότι το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, γνωστό ως το «ταμείο Μολυβιάτη», που είχε δημιουργηθεί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Δ. Ελλάδας, καταργήθηκε και το ποσό των 118 εκατομμυρίων ευρώ που προήλθε από 92.000 δωρητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιήλθε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αρμοδιότητας Υπ. Οικονομικών!
Η Green Belt καταγγέλλει και καταδικάζει το γεγονός, που αποτελεί πλέον τροχοπέδη για την ανάπτυξη των πυρόπληκτων νομών και παντελή έλλειψη σεβασμού προς την βούληση των δωρητών οι οποίοι με ανιδιοτέλεια επιχείρησαν να βοηθήσουν τα θύματα της καταστροφικής λαίλαπας των πυρκαγιών.
Καλεί δε τους κυβερνώντες να ξανασυστήσουν το «Ειδικό ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» και την οικονομική του οντότητα, όπως επίσης να αποπερατώσουν την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
Περιμένουμε το αυτονόητο, από μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με σημαία της την οικολογική ευαισθησία, να μην επιτρέψει, τη κλοπή των δωρηθέντων χρημάτων και να τα αποδώσει στους πληγέντες επ΄ ωφελεία των καμένων περιοχών.
Βασίλης Ξυπολυτάς
Πρόεδρος της Green Belt Μ.Κ.Ο
Με εκτίμηση,
Η ομάδα της Green Belt
www.greenbelt.gr

Το παρόν μου ηρθε με μειλ μεσω προώθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: