25 Μαρ 2009

Τα Σαλιγκάρια έχουν μέλλον


Τα Σαλιγκάρια έχουν μέλλον

Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009 12:43 Επιστροφή στο παρελθόν και προοπτική στο μέλλον.
Ενδιαφέρουσα και σημαντική ημερίδα διοργανώνει η Fereikos – Helix το Σάββατο 28 Μαρτίου στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου, (Πλατεία Φλοίσβου) οδό Δαμασκηνού και ώρα 11:00 με θέμα: "Ανοιχτά σαλιγκαροτροφία".



Ο συγκεκριμένος κλάδος λέει στο Agroschannel η υπεύθυνη της εταιρείας κ. Παναγιώτα Βλάχου είναι ανερχόμενος στη χώρα μας και προσφέρει εκτός απο μια εναλλακτική απασχόληση σύμφωνα με τα στοιχεία και ένα καλό εισόδημα .


Η Είσοδος είναι δωρεάν και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι : 27410 80166 - 697 61 65 940 .
ΔΙΑΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ Το σαλιγκάρι είναι ένα υγιές ζώο και από τα ελάχιστα που δεν αρρωσταίνουν. Είναι από τα πιο διαδεδομένα είδη σαλιγκαριού που συναντάμε στη Μεσογειακή λεκάνη.Έχει κυρτό κέλυφος, που επεκτείνεται πλάγια στο κάτω μέρος και φέρει 3-4 σπείρες. Αποτελεί το 80% της εκτροφής σαλιγκαριών της Ευρώπης. Η επιλογή του έχει γίνει διότι έρχεται πρώιμα σε πλήρη ανάπτυξη (εντός 12 μηνών).

Η απάντηση είναι τα σαλιγκάρια Helix –Aspersa, ένα είδος για βιομηχανική εκμετάλλευση που παρουσιάζει την μεγαλύτερη και ακριβότερη ζήτηση παγκοσμίως.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η αναπαραγωγική του ικανότητα (έως 120 αβγά ετησίως).

Η πρόταση είναι δημιουργία ανοιχτού σαλιγκαροτροφίου σύμφωνα με το πρότυπο του Διεθνούς Ιταλικού Ινστιτούτου. Σε ελεύθερη γη χωρίς σκεπάσματα με τεχνολογία απόλυτα βιολογική.

Πολλές χώρες ακολουθούν το ιταλικό μοντέλο, όπως:Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αλβανία, Βουλγαρία, Σουηδία, Ελβετία, Κίνα, Περού, Σερβία, Εκουαδόρ και Κύπρος.

Το σαλιγκάρι δεν επηρεάζεται από το υψόμετρο του εκτροφείου (πεδινό –ορεινό) αλλά εκτρέφεται σε επίπεδα ή επικλινή εδάφη. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Έτσιβλέπουμε πως το σαλιγκάρι θα αποδώσει το ίδιο όπως ήδη καλλιεργείται στην Αίγυπτο και την Ιορδανία αντίστοιχα καλλιεργείται και στην Σουηδία και την Φινλανδία.
Έχοντας κάνει τις απαραίτητες μελέτες και διαθέτοντας την 32χρονη εμπειρία του Ιταλικού Ινστιτούτου είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε και στην Ελλάδα, μία χώρα που διαθέτει άριστες κλιματολογικές συνθήκες για την εκτροφή των σαλιγκαριών.
Η σαλιγκαροτροφία είναι μια ιδιαίτερη παραγωγή που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα εξής :
α) να έχουμε όρεξη και υπομονή να ασχοληθούμε με την επιχείρησή μας β) θα πρέπει να διαθέτουμε εδαφική έκταση γ) να έχουμε εξασφαλίσει την υδροδότηση του χωραφιού μας (τεχνητή βροχή-πηγάδι ή γεώτρηση)
Υπάρχουν 3 διαφορετικές μελέτες καλλιέργειας :
Α) των 3.000τ.μ (οικογενειακή επιχείρηση για επιπλέον εισόδημα) Β) των 5.000τ.μ (επαγγελματική επιχείρηση) Γ) των 10.000τ.μ και άνω (βιομηχανική επιχείρηση)
ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
§ Λίπανση-απολύμανση § Τοποθέτηση πασσάλων Επίσης θα πρέπει να προμηθευτείτε:
§ Πιστοποιημένες μάνες § Φυτά για διατροφή και πάχυνση Ειδικό δίκτυ εσωτερικής περίφραξης § Απολυμαντικά

Τα σαλιγκάρια ζευγαρώνουν προς το τέλος της άνοιξης και γεννούν όλα, δεν υπάρχουν αρσενικά ή θηλυκά είναι ερμαφρόδιτα.
Ο Helix – Aspersa δεν έχει συγκεκριμένο μήνα αλλά εξαρτάται κυρίως από τις κλιματολογικές συνθήκες. Στη φάση της τοποθέτησης των αυγών σκάβουν ελάχιστα χιλιοστά και τα τοποθετούν. Ύστερα από μια περίοδο 20 ημερών το λιγότερο τα σαλιγκαράκια βγαίνουν στο έδαφος.
Κάθε σαλιγκάρι γεννάει με περιοδικότητα 15 λεπτών και ολοκληρώνει την γέννηση σε 25- 30 ώρες. Από κάθε σαλιγκάρι θα έχουμε 80 – 120 αυγά περίπου 3μμ διάμετρο. Το μικρό σαλιγκάρι θα είναι ακριβώς το ίδιο με έναν ενήλικο, μόνο που θα διαθέτει πιο διάφανο καβούκι και το βάρος του θα αυξηθεί πολύ γρήγορα τρώγοντας.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Στο χωράφι πρέπει να υπάρχουν ή να γίνουν τα ακόλουθα:
§ Περίφραξη § Τοποθέτηση λαμαρινών § Τοποθέτηση τεχνικής βροχής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 10 ΤΟΝΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΜΑΙL.
snailbar@yahoo.com

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...