Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

Η κλιματική αλλαγή ειναι εδώ.


Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία ΑΝΤ1 χτές 15:21, ανανέωση: χτές 21:25 Δύο νεκρούς και εικόνες καταστροφής άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το μεσημέρι της Τετάρτης τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.
Το αυτοκίνητό, στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, βρισκόταν εν κινήσει όταν παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο και έπεσε πάνω σε μάντρα. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο τρίτος επιβάτης του οχήματος. Από τον ανεμοστρόβιλο ξεριζώθηκαν δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ και παρασύρθηκαν οχήματα, ενώ είχε προηγηθεί έντονη χαλαζόπτωση. Χιόνι και βροχοπτώσεις χαρακτηρίζουν, εν τω μεταξύ, τον καιρό στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Φλώρινα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς και τη Δράμα χιονίζει , ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που εμποδίζουν τον καθαρισμό του χιονιού, έχει κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο Καϊμακτσαλάν Πέλλας. Βροχοπτώσεις και άνεμοι επικρατούν στην Αττική. Ωστόσο η θερμοκρασία διατηρείται σε κανονικά επίπεδα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για έξαρση των ακραίων καιρικών φαινομένων, σαν και αυτό της Ηλείας, μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς όπως λένε, οι κλιματικές αλλαγές έχουν επηρεάσει τη φύση, η οποία με αυτόν τον τρόπο δείχνει να εκδικείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: