Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

Πληθαίνουν οι ημερίδες για τα ...σαλιγκάρια .
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 28 Μάιος 2009 08:25
«Εκτροφεία Σαλιγκαριών – Νέα Επιχειρηματική Δραστηριότητα»,
είναι το θέμα ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αύριο στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα.Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο...... κ. Ευάγγελος Ευαγγέλου, Διευθυντής - Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Touchstone Technologies Ltd και συνεργάτης του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης σαλιγκαροκαλλιέργειας του Πανεπιστημίου INTERCOLLEGE.

Στην εισήγησή του ο κ. Ευαγγέλου θα μιλήσει για το σαλιγκάρι Helix και τη σχετική αγορά, ενώ θα αναφερθεί εκτενώς και στο υπόδειγμα επενδυτικής πρότασης που αφορά την αξιοποίηση χιλίων τετραγωνικών μέτρων γης για μια βιώσιμη και επικερδή επιχείρηση εκτροφής σαλιγκαριών.Ο κ. Ευαγγελίου θα αναπτύξει τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επιχειρηματικής δραστηριότητας που εξασφαλίζει:
Απόσβεση της αρχικής επένδυσης από τον πρώτο χρόνο. Καθαρό εισόδημα 15.000,00 ευρώ από τον δεύτερο χρόνο και σε ετήσια βάση. Παραγωγή μέχρι και τέσσερις τόνους σαλιγκάρια τον χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο χρόνος διαχείρισης της μονάδας που απαιτείται από τον εκτροφέα είναι ελάχιστος, ενώ εξασφαλισμένη είναι και η πώληση ολόκληρης της παραγωγής
Περισσότερα εδώ στο agroschanel

Δεν υπάρχουν σχόλια: