17 Δεκ 2010

Δέντρο Χριστουγέννων ή Δέντρο της ντροπής ;

Με χαρά είδαμε και φέτος μια χρονιά σκληρής οικονομικής κρίσης να στήνεται το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο έλατο στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
 

Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι για το στήσιμό του απαιτήθηκαν 2 φορτηγά, 2 ημιφορτηγά και περίπου 10 εργοδηγοί, οδηγοί και εργάτες του Δήμου μας.
Πριν ένα ακριβώς μήνα ήμουν
 αυτόπτης μάρτυρας όπου, για παρόμοιο, ίσως και μεγαλύτερο δέντρο, σε μια άλλη Ευρωπαϊκή πόλη απαιτήθηκαν μόνο ένας οδηγός με έναν εργάτη και λιγότερα από 4 λεπτά.


Διερωτώμενος ήθελα να εκφράσω τις εξής σκέψεις. Γιατί σε ένα Δήμο με τόσο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα πρέπει να δαπανηθούν τόσα χρήματα για ένα δέντρο σε μια κεντρική πλατεία που μοιάζει περισσότερο με σκουπιδότοπο, παρά σαν στολίδι, σημείο αναφορά της πόλης. Γιατί ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης πρέπει να διορίζοντε ως μόνιμοι, στις υπηρεσίες του Δήμου για να γίνουν μόνιμα στη ζωή τους άεργοι επί πληρωμή. Για πόσο ακόμη θα πρέπει να ανεχόμαστε και να συντηρούμε αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση.
Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να ντρέπομαι; Γιατί γενικά γεννήθηκα  και είμαι ένας Έλληνας ή γιατί γενικά σαν λαός δεν είμαστε ικανοί  να επιλέγουμε ικανούς  και άξιους να μας κυβερνάνε?
Ανθρώπους που να σέβονται το υστέρημα του λαού.
Καλή τύχη σε όλους μας.
Υ.Γ. Μετά από τέσσερις μέρες δεν είχει ολοκληρωθεί το στήσιμο και ο ευπρεπισμός του δέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...