3 Ιουλ 2011

Άγιος Ανδρέας και Ποντικόκαστρο, άλλο ένα θύμα των αεριντζήδων πολιτικών μας.


Άγιος Ανδρέας (ή Δυσπόντιον, Beauvoir, Belvedere, Ποντικόκαστρο) ίσως το ομορφότερο μέρος του Δήμου Πύργου, τελείως εγκαταλειμμένος και ξεχασμένος από την Πολιτεία και τη Δημοτική, αρχή για την αξιοποίηση του και την προβολή του.
Μιά ανάσα από το Κατάκολο που το επισκέπτονται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο.

Οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί μας άρχοντες νομίζουν ότι την ανάπτυξη θα την φέρουν οι πανάκριβες Ολυμπίες οδοί, όταν δεν κάνουν τίποτα για να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά και τις φυσικές ομορφιές.
Έχουν  εγκαταλείψει το πολύτιμο και πανέμορφο αυτό μνημείο στην καταστροφική μοίρα της οργιώδης βλάστησης, (ή μήπως περιμένουν καμιά δασική πυρκαγιά να το καθαρίσει;)
Δείτε πρόσφατη φωτογραφία κοματιού του Κάστρου που βρήκα στο διαδύκτιο που φαινεται σε αυτήν την αίθουσα ότι υπάρχει οροφή, ενώ σήμερα έχει καταστραφεί.
Θερμά συγχαρητήρια στους καταστηματάρχες, που φαντάζομαι με πολλές δυσκολίες και και πολλά έξοδα, έχουν κάνει πολύ καλή
δουλειά για να αναδείξουν την όμορφη παραλία του Αγίου Ανδρέα.
     Στις φωτογραφίες ακόμη θα δείτε και το φορτίο από πήλινα αγγεία των πλοίων που αγκυροβολούσαν εδώ, αλλά ναυάγησαν, τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους και βρίσκονται σήμερα απολιθωμένα, άλλα μέσα στο νερό και άλλα έξω στην ακτή.
Επίσης στον βυθό κανείς μπορεί να διακρίνει κολώνες και λαξευμένες πέτρες που επίσης πιθανόν αποτελούσαν  φορτία πλοίων που προορίζονταν ως οικοδομικό υλικό γιά την οικοδόμηση των ιερών της Ολυμπίας, μέσω του ποταμού Αλφειού που ήταν τότε πλωτός.


Γιατί τόση εγκατάλειψη και εγκληματική αδιαφορία για τον μικρό αυτόν παράδεισο από τους αιρετούς μας;  
   Ντροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...