Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

1ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ και Παράλληλοι δρόμοι ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Η Αρχαία Ολυμπία, η κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος, προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες φίλους του αθλητισμού που την επισκέπτονται για να νιώσουν από κοντά τη μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου που φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαιότητα. Τότε που οι αθλητές ξεκινούσαν λίγες ημέρες πριν από Αρχαία Ήλιδα για να καταλήξουν στην Αρχαία
Ολυμπία, τον τόπο τέλεσης των Αγώνων.

Στις 29 Μαρτίου, τα μέλη της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο Ολυμπίας, έναν αγώνα με αφετηρία την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία.

Η Ιδέα
Ο Μαραθώνιος, το αγώνισμα που συνδέει τη σύγχρονη εποχή με την ιστορία, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο μεγαλείο και τη δύναμη της θέλησης, συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα στον τόπο που γεννήθηκε, εκεί που θεμελιώθηκαν οι αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες.
Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας και Κόροιβος Αμαλιάδας, φιλοδοξεί να αναδείξει τις αρχές του Ολυμπισμού και τα ιδεώδη του Μαραθωνίου, προσφέροντας στους δρομείς όλου του κόσμου τη δυνατότητα να τρέξουν στη διαδρομή από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, την οποία ακολουθούσαν οι αθλητές πριν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Έχοντας την υποστήριξη των τριών μεγάλων δήμων του νομού, αυτών της Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας καθώς και την τεχνική υποστήριξη της ALL ABOUT RUNNING, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας αναμένεται να γίνει θεσμός προσελκύοντας όχι μόνο του Έλληνες δρομείς αλλά και λάτρεις του αθλητισμού από όλο τον κόσμο.

Αγώνες για όλους
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Ηλείας, να συμμετάσχουν τόσο τρέχοντας όσο και υποστηρίζοντας εθελοντικά στους διάφορους τομείς της διοργάνωσης. Έτσι το αγωνιστικό πρόγραμμα, που ξεκινά το Σάββατο 28 Μαρτίου με την τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα, περιλαμβάνει έναν Αγώνα δρόμου 12 χλμ. και ποδηλατοπορεία στην ίδια διαδρομή και συνεχίζεται την Κυριακή 29 Μαρτίου με 5 αγώνες.
Τον Μαραθώνιο με εκκίνηση από την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, τον Ημιμαραθώνιο με αφετηρία τον Πύργο και τερματισμό επίσης στην Αρχαία Ολυμπία και τρεις μικρότερους αγώνες για όλους, έναν σε κάθε πόλη αποστάσεων 2 χλμ. σε Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία και 5 χλμ. στον Πύργο.
Αφιερωμένος στον Χαρίλαο Βασιλάκο
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Χαρίλαο Βασιλάκο, τον πρώτο δρομέα στην ιστορία που τερμάτισε σε μαραθώνιο δρόμο και ήταν 2ος στου πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μετάλλιο του Βασιλάκου, φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

H περίοδος των εγγραφών ξεκίνησε.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσηςwww.olympiamarathon.gr


ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 42,195 μ.
Ημερομηνία: Κυριακή 29 Μαρτίου
Εκκίνηση: Ίλιδα
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 8:30 π.μ.

Χρονικό όριο: 6 ώρες

Περιγραφή της  διαδρομής
H διαδρομή ξεκινά από την πλατεία Αγ. Αθανασίου στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα επί της οδού Ερμού για να κατευθυνθεί μέσω των οδών Αντ. Πετραλιά, Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου στην ΕΟ Πάτρας Πύργου. Συνεχίζει περνώντας από τον Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.
 
 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Ο δεύτερος σημαντικότερος αγώνας του προγράμματος με εκκίνηση τον Πύργο και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, θα δώσει την ευκαιρία της συμμετοχής σε όσους τρέχουν συστηματικά αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να τερματίσουν σε έναν μαραθώνιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 21,0975 χλμ.
Ημερομηνία: Κυριακή 29 Μαρτίου
Εκκίνηση: Πύργος
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.
Χρονικό όριο: 3 ώρες

 ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ως ΝΕΑ ΗΛΙΔΑ (Αμαλιάδα) 12χλμ

Ο πρώτος αγώνας του προγράμματος θα ακολουθήσει την τελετή έναρξης  Ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα δρόμου θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία προς την Αμαλιάδα.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 12 χλμ.
Ημερομηνία: Σάββατο 28 Μαρτίου
Εκκίνηση: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ίλιδας
Τερματισμός: Αμαλιάδα
Ώρα εκκίνησης: 6:00 μ.μ.
Χρονικό όριο: 2 ώρες

Περιγραφή διαδρομής
Με εκκίνηση τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας η διαδρομή διέρχεται από τα χωριά Αυγείο, Σώστη για να ολοκληρωθεί στην πόλη της Αμαλιάδας.
 

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,
ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ καί ΧΟΡΗΓΟΥΣ 
Περισσότερες πληροφορίες

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: