Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

Κλιματικές Αλλαγές
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΡΤ Η υπερθέρμανση του πλανήτη, απόρροια του φαινομένου του θερμοκηπίου, οδηγεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε κλιματικές αλλαγές, που στο μέλλον αν δεν αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο θα ενταθούν με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο την ευημερία των ανθρώπων και την επιβίωση φυτών και ζώων σε όλο τον κόσμο. Πολλοί επιστήμονες έχουν εκφράσει την άποψη, ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, τονίζοντας ότι οι τωρινές αλλά και οι μελλοντικές κυβερνήσεις, θα πρέπει να προετοιμάζονται για την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας σε όλα τα μήκη της Γης. Αυτή βέβαια είναι η απαισιόδοξη άποψη. Υπάρχει όμως και η αισιόδοξη που υποστηρίζει ότι αν και ο πλανήτης ασθενεί, υπάρχει ακόμα ο χρόνος αλλά και οι λύσεις, ώστε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής να περιοριστεί και μελλοντικά να απαλειφτεί. Αυτό που χρειάζεται είναι η βούληση, τόσο της παγκόσμιας κοινότητας όσο και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε οι λύσεις αυτές, από ασκήσεις επί χάρτου να γίνουν καθημερινή πρακτική που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή μας. Οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν, έχουν επεξεργασθεί σε παγκόσμιες διασκέψεις, το ζήτημα όμως είναι να υιοθετηθούν χωρίς παρεκκλίσεις και από τις εθνικές κυβερνήσεις. Όσο για την συμβολή των πολιτών, στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και στην αντιστροφή του κλίματος, μπορεί να γίνει μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα τους. Με απλές δράσεις και χωρίς να αλλάξει η ποιότητα της ζωής μας, μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο στηνεπιβίωση της Γης. Η αναστροφή της τωρινής κλιματολογικής κατάστασης πρέπει και επιβάλλεται να αποτελέσει την παρακαταθήκη των σημερινών γενιών στις μελλοντικές. Το πρόβλημα είναι εδώ και δεν επιτρέπεται να αναβληθεί η επίλυσή του. Αλλιώς αργά αλλά σταθερά, ο γαλάζιος πλανήτης μας, από παράδεισος θα μετατραπεί στην "κόλαση" του ανθρώπινου είδους ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΡΤ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έρχονται παγκόσμια κρύα, και τα αυτο-καταστροφικά ΜΜΕ κανιβαλίζουν...
http://klimatika.blogspot.com/2008/01/die8nis-ekehiria-alilovoi8ia_08.html
http://www.youtube.com/watch?v=ICz4ryHJXA0
Και για να παίρνουμε θάρρος: http://www.youtube.com/v/zvF1ha-M40U
http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw
Κανιβαλισμός ή Αυτάρκεια και Διεθνής Συμφιλίωση;
http://www.aee.gr/hellenic/1%20overpopulation/overpopulation%20gr.htm