Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

ΠΥΡΓΟΣ, Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΝΕΡΟ....

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Ο ΠΥΡΓΟΣ Παναγιώτης Παυλόπουλος, Αναδημοσίευση από "ΠΑΤΡΙΣ" 20/2/08 Σε σοβαρό πρόβλημα εξελίσ- σεται το θέμα της έλλειψης του νερού, αφού εδώ και με- ρικές μέρες διαπιστώθηκε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ η ποσότητα που διαθέτουν οι πηγές της Αύρας. Ένα γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι κατά την διάρκεια της περσι- νής χρονιάς δεν σημειώθηκαν χιονο- πτώσεις και πολλές βροχές για να μπορέσει ο υδροφόρος ορίζοντας από τον οποίο οι πηγές τροφοδο- τούνται με νερό να αποθηκεύσει πο- σότητα η οποία θα ήταν ικανή να καλύψει όλες τις ανάγκες της πρω- τεύουσας του νομού. Μάλιστα πλέον το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό ώστε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύργου να πάρει απόφαση για την εκ περιτροπής υδροδότηση των νοικο- κυριών. Δηλαδή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου θα γίνεται διακοπή νερού σε ορισμένες περιοχές οι οποίες ανά τακτά χρονικά διαστή- ματα θα αλλάζουν, προκειμένου όλες οι συνοικίες του Πύργου να έχουν νερό για μερικές ώρες. «Η ποσότητα που έχει αποθηκευ- τεί στις πηγές από τις οποίες υδρεύε- ται ο Πύργος δεν επαρκεί για να μπορέσουν να υδροδοτηθούν όλα τα νοικοκυριά. Παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση νερού που έχει αποθηκευτεί και για αυτό αρκετά σπίτια στον Πύργο δεν έχουν νερό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να προλάβουμε άλλες απώλειες του πολυτιμότατου χώματος από τη διάβρωση:
http://aftarkia.wordpress.com
http://www.volunteertaskforce.org/ppwatershed/default.htm,
www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf
: Η σπορά με σβώλους όχι μόνο ξαναέδωσε βλάστηση, αλλά άνοιξε μια λεωφόρο εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των κοινοτήτων για την προστασία της υδροφόρας λεκάνης.
- Seed ball scattering not only planted the seeds for new vegetation but also provided an avenue to educate and energize community members about watershed protection.
βλ. ενδεικτικά: http://www.ekke.gr/estia/Cooper/Mathper.htm
http://www.youtube.com/v/HTjR9LcUrTs
και http://www.youtube.com/v/Q5DI3Q3v_R8

Ανακοινώσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν για να συμμετάσχετε αν θέλετε και μπορείτε:
http://groups.yahoo.com/group/spora-se-svolous

1/ Στο χωριό Τουρκολέκα το Σαββατοκύριακο 23-24/2 θα
γίνει σπορά στα καμμένα της περιοχής. Θα συμμετάσχουν και παιδιά απο το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Διαμονή στο Σχολείο και σε άλλους διαθέσιμους χώρους σε υπνόσακκο.

2/ Ο γεωπόνος Παναγιώτης Μανίκης θα βρίσκεται στη Μεγαλόπολη
όπου το Γυμνάσιο και τα Λύκεια της πόλης έχουν οργανώσει ένα
διήμερο σε μια προσπάθεια αναβλάστησης της περιοχής.
Την Παρασκευή 29/2/2008 στοuς χώροuς του
Επαγγελματικού Λυκείου θα ετοιμάσοuν σβόλους.
Το Σάββατο 1/3 σπορά: θα σκορπίσουν τους σβόλους στα καμμένα
γύρω από την πόλη.

3/ Στις 6/3 στοuς Καλλιανους Κορινθίας θα γίνει σπορά από
μαθητές σχολείων με τον Παναγιώτη Μανίκη.