Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

ΚΑΤΙ ΚΙΝΗΤΑΙ.....

ΚΆΤΙ ΚΙΝΕΊΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σήμερα και οι τρεις εφημερίδες της περιοχής βγήκαν με πρωτοσέλιδα για την απειλή της ερημοποίησης της Δυτικής Πελοποννήσου. Ως συνέπειας των περσινών πυρκαγιών και της κλιματικής αλλαγής. Πολύ φοβούμαι ότι φέτος θα διατρέξουν έντονο πρόβλημα να καούν όσες περιοχές δεν κάηκαν με πευκοδάση στην Ηλεία, ιδιαίτερα φοβάμαι τα δάση πεύκου και έλατου της Αρκαδίας λόγω και του δύσβατου της περιοχής. ΚΑΗΚΑΜΕ ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΟΥΜΕ και ΦΈΤΟΣ Οι αρχές και η πολιτεία πρέπει από τώρα να προετοιμάζονται για τα χειρότερα.Και μέχρι σήμερα σε αυτόν τον τομέα της πρόληψης, είναι ανύπαρκτη. Όλοι γνωρίζουν ότι και φέτος οι βροχές ειναι πολύ φτωχές και η έντονη ηλιοφάνεια όλο το Χειμώνα έχει στεγνώσει το τόπο και έχει αρχίσει η γης να σκάζει. Θα πρέπει επίσης η πολιτεία να επιτηρεί τα καμένα από τους καταπατητές, γιατί σήμερα υπάρχει έντονο πρόβλημα, και δεν πρέπει να περιμένει 12 χρόνια ώσπου να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες (άν είναι δυνατόν), ούτε να περιμένουν τους πληροφοριοδότες, δόξα τω θεώ, η τεχνολογία υπάρχει, ας την χρησιμοποιήσουν. Δημήτρης Κακούρης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα ξεσηκωθείτε να σπαρθούν κατεπειγόντως τα καμμένα, όπως κάνουν ΕΠΙΣΗΜΑ στην Κύπρο και πρότειναν 5 καθηγητές πανεπιστημίου ως σήμερα, για να μη χαθεί από τη διάβρωση άλλο πολύτιμο χώμα από τις λαμογιές πουλημένων και ψευτοοικολόγων που δουλεύουν για το ξεπούλημα της γης στα ξένα αφεντικά τους;
http://aftarkia.wordpress.com

Olympios είπε...

Δυστυχώς στην Ελλάδα το κράτος δεν γνωρίζει πόση και ποιά κρατική-δασική γης κάηκε.Απαιτούνται είπε χτές 12 χρόνια να συντάξει δασικούς χάρτες.Στην Κύπρο υπάρχει κτηματολόγιο απο το 1960, και δεν μπορούν να υπάρξουν καταπατητές. Εδώ στην ημιορινή Ηλεία, κάθε χρόνο χιλιάδες στρέματα υποβαθμίζονται, μετατρεπόμενα από περιοχές πυκνής βλάστησης σέ λιοστάσια (διάβρωση εδάφους, αραιή βλάστηση, λιπάσματα κλπ.). Το κράτος υπάρχει μόνο γιά να ελπίζουν τα παιδιά μας πως μιά μέρα θα εξασφαλίσουν μία θέση εκεί.
Να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.
Αυτοί είμαστε.