21 Φεβ 2008

ΠΥΡΓΟΣ, Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΝΕΡΟ....

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Ο ΠΥΡΓΟΣ Παναγιώτης Παυλόπουλος, Αναδημοσίευση από "ΠΑΤΡΙΣ" 20/2/08 Σε σοβαρό πρόβλημα εξελίσ- σεται το θέμα της έλλειψης του νερού, αφού εδώ και με- ρικές μέρες διαπιστώθηκε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ η ποσότητα που διαθέτουν οι πηγές της Αύρας. Ένα γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι κατά την διάρκεια της περσι- νής χρονιάς δεν σημειώθηκαν χιονο- πτώσεις και πολλές βροχές για να μπορέσει ο υδροφόρος ορίζοντας από τον οποίο οι πηγές τροφοδο- τούνται με νερό να αποθηκεύσει πο- σότητα η οποία θα ήταν ικανή να καλύψει όλες τις ανάγκες της πρω- τεύουσας του νομού. Μάλιστα πλέον το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό ώστε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύργου να πάρει απόφαση για την εκ περιτροπής υδροδότηση των νοικο- κυριών. Δηλαδή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου θα γίνεται διακοπή νερού σε ορισμένες περιοχές οι οποίες ανά τακτά χρονικά διαστή- ματα θα αλλάζουν, προκειμένου όλες οι συνοικίες του Πύργου να έχουν νερό για μερικές ώρες. «Η ποσότητα που έχει αποθηκευ- τεί στις πηγές από τις οποίες υδρεύε- ται ο Πύργος δεν επαρκεί για να μπορέσουν να υδροδοτηθούν όλα τα νοικοκυριά. Παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση νερού που έχει αποθηκευτεί και για αυτό αρκετά σπίτια στον Πύργο δεν έχουν νερό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να προλάβουμε άλλες απώλειες του πολυτιμότατου χώματος από τη διάβρωση:
http://aftarkia.wordpress.com
http://www.volunteertaskforce.org/ppwatershed/default.htm,
www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf
: Η σπορά με σβώλους όχι μόνο ξαναέδωσε βλάστηση, αλλά άνοιξε μια λεωφόρο εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των κοινοτήτων για την προστασία της υδροφόρας λεκάνης.
- Seed ball scattering not only planted the seeds for new vegetation but also provided an avenue to educate and energize community members about watershed protection.
βλ. ενδεικτικά: http://www.ekke.gr/estia/Cooper/Mathper.htm
http://www.youtube.com/v/HTjR9LcUrTs
και http://www.youtube.com/v/Q5DI3Q3v_R8

Ανακοινώσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν για να συμμετάσχετε αν θέλετε και μπορείτε:
http://groups.yahoo.com/group/spora-se-svolous

1/ Στο χωριό Τουρκολέκα το Σαββατοκύριακο 23-24/2 θα
γίνει σπορά στα καμμένα της περιοχής. Θα συμμετάσχουν και παιδιά απο το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Διαμονή στο Σχολείο και σε άλλους διαθέσιμους χώρους σε υπνόσακκο.

2/ Ο γεωπόνος Παναγιώτης Μανίκης θα βρίσκεται στη Μεγαλόπολη
όπου το Γυμνάσιο και τα Λύκεια της πόλης έχουν οργανώσει ένα
διήμερο σε μια προσπάθεια αναβλάστησης της περιοχής.
Την Παρασκευή 29/2/2008 στοuς χώροuς του
Επαγγελματικού Λυκείου θα ετοιμάσοuν σβόλους.
Το Σάββατο 1/3 σπορά: θα σκορπίσουν τους σβόλους στα καμμένα
γύρω από την πόλη.

3/ Στις 6/3 στοuς Καλλιανους Κορινθίας θα γίνει σπορά από
μαθητές σχολείων με τον Παναγιώτη Μανίκη.

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...