Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΕΡΩΝ, ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ στη Πυρόπληκη Δ. Πελοπόννησο.

Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα νερού, με το ένα ρεκόρ ανομβρίας να καταρρίπτει το άλλο. Ενώ ο κύριος νομάρχης, περιφερειάρχης κλπ. ακόμη ξοδεύουμε χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα. Πολύ φοβάμαι δεν θάχουμε νερό ούτε να πιούμε και τούτο το καλοκαίρι. Καήκαμε.... Εκείνο που δεχόμαστε τις τελευταίες βδομάδες, δεν είναι σύννεφα βροχής, αλλά σύννεφα σκόνης. Μπορεί οι σεισμοί να μας έσπρωξαν ένα μέτρο προς την Αφρική αλλά. Μήπως η ανεξέλεγκτη βιομηχανική επανάσταση κοντεύει να μας ενώσει; Μήπως γινόμαστε έρημος; Μήπως οι αρχές χρειάζεται να κάνουν στροφή 180 μοιρών; Μήπως τα αντιπλημμυρικά δεν είναι τόσο απαραίτητα, όσο τα φράγματα και η προστασία των δασών; Για πόσα ακόμη χρόνια η Ελληνική Διοίκηση, πρέπει να ακολουθεί τα γεγονότα με μόνιμη καθυστέρηση 50 χρόνων; Ο ΓΓ του ΟΗΕ για την Ημέρα του Νερού «H φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό συμπίπτει με το Διεθνές Έτος Υγιεινής. Αυτό αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση για δράση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση που πλήττει έναν στους τρεις ανθρώπους στον πλανήτη μας. Κάθε 20 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας των άθλιων συνθηκών υγιεινής, τις οποίες βιώνουν περίπου 2,6 δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Συνολικά 1,5 εκατομμύρια νέοι χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσουμε», αναφέρει στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό που εορτάζεται στις 22 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν. Ο γγ του ΟΗΕ επισημαίνει ότι «οι κακές συνθήκες υγιεινής σε συνδυασμό με την έλλειψη ασφαλούς πόσιμου νερού, προκαλούν αυτόν τον ασύλληπτο αριθμό θανάτων. Επιπλέον, αυτοί που επιζούν έχουν μικρότερες πιθανότητες να απολαύσουν μια υγιή και παραγωγική ζωή. Τα παιδιά και ιδίως τα κορίτσια, αναγκάζονται να μην πηγαίνουν σχολείο, ενώ οι ασθένειες αποκλείουν τους ενήλικες από την παραγωγική εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: