24 Μαρ 2008

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΩΣ. The Olympic torch in Pyrgos, Greece.

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΥΠΟΔΈΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΙΝΑ.
Στις 14.οο έφτασε η Ολυμπιακή φλόγα στην πρωτεύουσα των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας, τον Πύργο. Αφού άναψε τον βωμό που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία, και μετά από σύντομη τελετή, εστάλη στην μακρινή Κίνα για την τέλεση της σύγχρονης Ολυμπιάδας του Πεκίνου.
Η ολυμπιακή φλόγα για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μία εφεύρεση της Ναζιστικής Γερμανίας, και άναψε πρώτη φορά το 1936 στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου, έκτοτε έγινε θεσμός.
Είναι ίσως, ο μόνος συνδετήριος κρίκος των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων με αυτούς της αρχαιότητας. Αυτό που ευχόμεθα εδώ είναι ότι, αυτή η φλόγα θα πρέπει να μένει μόνιμα αναμμένη στη γενέτειρα της Ολυμπιακής ιδέας, την Ολυμπία. Ευχόμεθα δε σύντομα να δουν, η τοπική κοινωνία και οι φορείς, ότι η ανασύσταση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Ηλείων, που πρέπει να πραγματοποιούνται σε μόνιμη βάση, στην Ηλεία.
Δείτε περισσότερα σε προηγούμενη ανάρτηση μου.

Η Ολυμπιακή φλόγα φτάνει στο Πύργο.

Από την τελετή στον Πύργο Ηλείας. Η φλόγα αναχωρεί για το Πεκίνο. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην κατασυκοφαντημένη αρχαία Ελλάδα, το μοναδικό κριτήριο συμμετοχής στους γιορτινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν οι αθλητές, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, να ήταν όχι υπήκοοι, όπως εκβιάζουν εμάς οι αρχομανείς, αλλά πολίτες από χωριό (πόλεις ονόμαζαν τις Συνομοσπονδίες χωριών) όπου οι υπεύθυνοι αναδεικνύονταν κάθε χρόνο από ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!
Γι΄αυτό συμμετείχαν και οι Σπαρτιάτες, ταλαιπωρημένοι από τους περσολάτρες εφόρους (αφού άλλαζαν κάθε χρόνο, με την ελπίδα να προλάβουν να τους παραμερίσουν αδικοχαμένα παλληκάρια όπως ο Λεωνίδας, ο Παυσανίας, ο Άγης και ο Κλεομένης και να συμφιλιωθούν με τους Είλωτες), κι ακόμα Έλληνες από τις δημοκρατικές παροικίες Μεσογείου-Ευξείνου, ενώ δε συμμετείχαν Έλληνες και μη από μοναρχικά καθεστώτα, ώστε να πιέζονται να τα καταργήσουν, αλλά δεν πρόλαβαν με τα 5.000 τάλαντα που χρηματοδότησαν οι Πέρσες τους μισάνθρωπους εφόρους (Ισοκράτης, Περί Ειρήνης).
Το σημερινό διχαστικό τσίρκο των ντοπαρισμένων μονομάχων είναι ρωμαϊκής επινόησης, και μόνο ξεμπροστιάζοντας το, τώρα που τελειώνουν τα πετρέλαια κι έχουν οι "εκλεκτοί" πανικό, μπορούμε να ελπίζουμε σε Διεθνή Εκεχειρία!
http://www.geocities.com/AFOVIK1

Οι λετρίνες οι Λετρίνοι και ο Πύργος Ηλείας.

  Οι Λετρίνοι   Ήταν μια αρχαία πόλη κοντά στην πόλη του Πύργου. Είχε πάρει ακριβώς το όνομά της, από την ύπαρξη  εκεί πληθώρας δημοσίων απο...