Τον Αύγουστο του 2007 η Δυτική Πελοπόννησο, δέχεται το πρώτο βαρύ φονικό πλήγμα, με 70 νεκρούς, στις δασικές πυρκαγιές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.
Τον Μάιο του 2011 μόνο η περιοχή της Ηλείας, μετράει απώλειες του 17 % του πληθυσμού της, απο την μετανάστευση.

Εδώ θα βρείτε μιά άλλη διαφορετική άποψη, μακριά από κομματικά χρώματα, με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, τοπική κοινωνία, φορείς και οι τοπικοί άρχοντες σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ : ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. Email : fydoni@yahoo.gr

ΡΕΚΟΡ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Η ΒΡΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. ΡΕΚΟΡ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Βροχή, βροχή, επιτέλους βρέχει σήμερα, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008,στη Δυτική Πελοπόννησο. Αυτό που πριν λίγα χρόνια ήταν απολύτως φυσιολογικό, σήμερα κατάντησε να γίνει πρώτη είδηση. Επιτέλους μετά από 50 μέρες βλέπουμε τη πρώτη βροχή. Μακάρι να έχει διάρκεια γιατί η γής την έχει τόσο ανάγκη. Οι πηγές και τα ποτάμια στέρεψαν, τα χωράφια και τα δένδρα ξεράθηκαν. Παλιά όταν είχαμε κατά μέσο όρο (τέτοια εποχή) 14 μέρες με βροχή το μήνα, ενδιαφερόμαστε για το μετεωρολογικό δελτίο, για να δούμε πότε θα ξεκόψει, ενώ σήμερα περιμένουμε τις βροχές σαν ένα θαύμα, χειμώνα καιρό. Παλιά όταν δεν έβρεχε συνεχόμενα για 7-10 μέρες, λέγαμε ότι είχαμε τις αλκυονίδες μέρες, ενώ σήμερα καταντήσαμε να έχουμε όλο το χειμώνα, καλοκαιρία και ανομβρία, και θεωρούμε ευτύχημα αν έχουμε 7-10 μέρες με βροχή. Όλοι πριν λίγα χρόνια θα με έλεγαν τρελό, αν τους έλεγα ότι σήμερα τράβηξα φωτογραφίες τη βροχή, ενώ σήμερα είναι η πρώτη είδηση της ημέρας στη Δυτική Πελοπόννησο. Στη χώρα που για χιλιετίες είχαν εγκαταστήσει τα παλάτια τους οι θεοί της βροχής και τώρα τα εγκατέλειψαν στους θεούς της φωτιάς. Οι καιροί άλλαξαν. Υ.Σ. Δυστυχώς έπεσαν μόνο 10 χιλιοστά βροχής. Κάτι παραπάνω από το τίποτα. Δημήτρης Κακούρης olympio@acn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: